söndag 7 mars 2021

Populära böcker om aktier och privatekonomi

Ibland kan man behöva lite inspiration för att förbättra sina strategier på börsen. Och vilka är inte bättre att ta rygg på än proffsen? Därför har jag listat fyra svenska böcker om aktiehandel samt två internationella böcker om privatekonomi som alla borde läsa!  

Bli grymt rik på aktier!Anders Haskel

Bli grymt rik på aktier är en bok för dig som är beredd att låta tiden verka och som genom att följa några förhållandevis enkla principer vid dina aktieplaceringar, kommer att ha en mycket stor möjlighet att bli förmögen. Kanske inte miljardär men väl miljonär!

Den enkla vägen : bli rik och fri med aktier - Marcus Hernhag och Arne Talving

Det är enkelt att bli miljonär. Inte alls så svårt som du tror. Om du själv vill, förstås. I boken berättar Marcus och Arne sina personliga framgångshistorier. De bjuder på alla sina bästa spartips och det är massor. Därefter avslöjar de sina personliga favoritstrategier för att lyckas väl på aktiemarknaden.

Köp billigt - sälj dyrt : hur du blir miljonär på aktier - Mattias Eriksson

Lär dig analysera aktier som proffsen! I den här boken får du lära dig hur du praktiskt analyserar och värderar aktier. Det är inte särskilt svårt att jobba lite smartare med sitt aktiesparande och därmed tjäna mer pengar.

Vägen till din första miljon - Tobias Schildfat

I "Vägen till din första miljon" lär du dig på ett konkret och inspirerande sätt hur du kan bygga din alldeles egna pengamaskin. Med stor praktisk och teoretisk erfarenhet visar Tobias Schildfat hur du går tillväga för att förvandla din privatekonomi till ett framgångsrikt företag. Det krävs ingen speciell utbildning, yrkeserfarenhet eller talang för att tillgodogöra sig bokens budskap.


Internationella bästsäljare

Här kommer även två bonustips med internationella klassiker som alla som är intresserade av privatekonomi och aktiehandel borde läsa.

Intelligent Investor - Benjamin Graham 

Intelligent Investor kom ut 1949 och har sedan dess inspirerat hundratusentals personer till en bättre aktiehandel. Boken ger ovärderliga tips på hur man ska agera på börsen för att förvalta sitt kapital på bästa sätt.

The Richest Man in Babylon - George S Clason

The Richest Man in Babylon är en riktig klassiker och en av de populäraste böckerna om privatekonomi och är man intresserad av att förbättra sin ekonomi genom att göra kloka ekonomiska val så är det här definitivt en bok att läsa.