måndag 20 september 2021

Börsen på minus

OMX30 har stått för en imponerande uppgång sedan kraschen i mars förra året. Det har i stort sett bara varit gröna siffror. Men under september har uppgången stannat av och till och med börjat att gå ner. 

I igår stängde börsen på 2272 vilket börjar bli en bit från toppnoteringen i augusti på 2405. September är vanligtvis en svag börsmånad och många anser att det bara är en rekyl på den stora uppgången det resterande året. Om det stämmer får vi se helt enkelt. 

Fördelen när börsen går ner lite är bolagens värderingar sjunker en aning vilket gör att man kan hitta köptillfällen. En sån aktie är fastighetsbolaget Castellum som tagit mycket stryk de senaste dagarna. Bolaget är ett väletablerat företag på den svenska börsen och som många har i sina långsiktiga portföljer. Tror man på bolaget långsiktigt så kan det vara dags att köpa in sig efter de senaste dagarnas dipp. 

Ett annat bolag som gått ner till mer normala nivåer är investmentbolaget Investor. Bolaget stängde igår på 192 kr och för dig som behöver en referens så noterade aktien en topp i augusti på 218 kr. Bolaget är fortfarande högt värderat och kan mycket väl gå ner lite till innan det vänder, men är man långsiktig kan det vara värt att köpa in sig lite i fall att uppgången kommer tidigare än väntat.